Storylab rummet

 

Udgangspunktet var et forholdsvist stort rum, som med tiden skulle indrettes som biblioteks kreative værkstedsrum, Testlab. Her skulle være plads til bl.a. 3d printere, LEGO Mindstorm, Coding Pirates mm. I rummet var der allerede opstillet 8 værkstedsborde med adgang til strøm og ved hjælp af bibliotekets snedker fik vi fremstillet to forskellige typer animationsstationer.

Der blev indkøbt iPads og installeret forskellige animationsprogrammer samt indkøbt værktøj til animationsarbejdet – sakse, limpistoler, lamper, karton, akrylfarve, pensler, tuscher, osv. Alt blev puttet i gennemsigtige klodskasser og præsenteret på reoler. Der blev indsamlet store mængder af tomme dåser, korkpropper, papmaterialer osv., samt storindsamling af kasserede bøger med gode illustrationer.

Der var behov for opslagstavler til elevernes storyboard, og vi fik fremskaffet nogle meget store tavler på hjul. Det var rigtigt praktisk både ift. akustikken i rummet, men tavlerne kunne samtidig fungere som rumdelere, så grupperne havde mulighed for at isolere sig lidt i forhold til arbejdet..

Teknikken voldte generelt store problemer, heraf må man lære, at der ALTID skal være teknisk assistance til rådighed og at de tekniske problemer altid bliver løst.

– Vigtigt – at rummet lægger op til en løs arbejdsform med hyggesteder osv.
– Vigtigt – at rummet kan bruges som et arbejdede værksted
– Vigtigt – at der altid er mulighed for at få akut teknisk assistance